INFO

Kako izgleda uvoz automobila iz Japana?

Prva stvar koju treba tražiti kada kupujete automobil s japanskih aukcija je aukcijska kartica koja sadrži podatke o automobilu. Aukcijsku karticu priprema japanski procjenitelj aukcijske kuće, koji pažljivo provjerava automobil i opisuje ga. Ovdje su uključene informacije kao što su: VIN broj, provjera kilometraže, ocjena automobila (od 1 do 5, 5 je najviša ocjena), ocjena unutrašnjosti (od E-A, gdje je A najviša ocjena), stanje boje i mehaničko stanje automobila.

Proces kupnje počinje pronalaskom automobila koji kupac želi. U slučaju da automobil zadovoljava zahtjeve kupca, potrebno je uplatiti polog (koji ovisi o vozilu) prije pregleda vozila. Nakon što je depozit uplaćen, kontaktiramo našeg agenta u Japanu. Prije aukcije osobno provjerava automobil na licu mjesta, dodatno naglašavajući dobre i loše strane koje vozilo može imati.

Nakon pregleda i provjere statusa vozila (agentovo mišljenje + dodane fotografije ili video), kupac donosi odluku o kupnji.

U slučaju da automobil udovoljava zahtjevima kupca, prije aukcije predaje se ponuda do koje je mi licitiramo za klijenta. Ponuda se tako predaje jer same aukcije traju 20-60 sekundi po vozilu, a ponude se unose kompjuterski u sustav. U slučaju da je licitiranje stalo ispod maksimalnog iznosa koje je odredio kupac, vozilo je kupljeno po cijeni na kojoj je licitiranje stalo.

Nakon uspješne aukcije kupac plaća račun za automobil, koji uključuje cijenu vozila, komisiju aukcijske kuće, prijevoz do luke u Japanu, tereta do Europe i njegovog osiguranja. Prijevoz automobila iz Japana u Europu obično traje oko 2 mjeseca.

Daljnje naknade, kao što je 10% EU carine i 19% PDV-a (u Njemačkoj), izvršene su nakon dolaska na odredišnu luku. Nakon carinjenja, automobil se prevozi u sjedište naše tvrtke, odakle ga može preuzeti kupac ili ga možemo dostaviti na bilo koju adresu.

Za dodatne informacije nas kontaktirajte.