INFO

Kako izgleda uvoz automobila iz Japana?

Kod kupnje automobila s japanske aukcije prvo tražimo aukcijsku karticu , koja sadrži informacije o navedenom automobilu. Aukcijsku karticu priprema japanski procjenitelj koji radi za aukcijsku kuću, pa pažljivo provjerava automobil i opisuje ga. Ovdje su uključene informacije kao što su: VIN broj, provjera stanja km, ocjenjivanje cjelokupnog automobila (od 1 do 5, 5 je najviša ocjena) ocjena unutrašnjosti (od E do A, gdje je A ujedno i najviša ocjena), stanje premaza boje i mehaničkog stanja auta.

Proces kupnje započinje pronalaženjem automobila kojeg klijent želi. Naš partner u Japanu osobno provjerava automobil na licu mjesta, prije aukcije dodatno naglašavajući i dobre i loše strane koje vozilo može imati. On je čovjek s dugogodišnjim iskustvom koji nam pomaže kod kupnje vozila.

Nakon pregleda i verifikacije stanja vozila (mišljenje partnera + pridodanih fotografija ili video zapisa), kupac donosi odluku o kupnji.

U slučaju da automobil udovoljava zahtjevima kupca, nakon uplate pologa, krećemo s licitiranjem automobila. Kupac ponudi svoj iznos do kojeg je spreman ići prije aukcije. U slučaju da je licitiranje stalo ispod Vašeg maksimalnog iznosa, Vi kupujete vozilo po cijeni na kojoj je licitiranje stalo.

Nakon uspješne aukcije kupac plaća račun za automobil, koji uključuje cijenu vozila, komisiju aukcijske kuće, prijevoz do luke u Japanu, tereta do Europe i njegovog osiguranja. Prijevoz automobila iz Japana u Europu obično traje oko 2 mjeseca.

Daljnje naknade, kao što je 10% EU carine i 19% PDV-a (u Njemačkoj), izvršene su nakon dolaska na odredišnu luku. Nakon carinjenja, automobil se prevozi u sjedište naše tvrtke, odakle ga može preuzeti kupac ili ga možemo dostaviti na bilo koju adresu.

Za dodatne informacije nas kontaktirajte.